Posthuma Partners starts cooperation with CCS

Posthuma Partners starts cooperation with Combined Computer Services (CCS) with regard to their Claims Management Filter (CMF).  This statistical software of Posthuma Partners will be integrated into the Level-7 software of CCS in order to lower claims handling costs, improve claims handling quality, lower the loss ratio and signal potential fraud.

For the Dutch press release see below:

Kosten schadeafhandeling omlaag met nieuwe oplossing

Bij de meeste grote verzekeraars en volmachtpartijen staat de autoportefeuille nog steeds onder druk door lage premies en een stijgende schadelast. De kosten omlaag brengen en potentiële fraudegevallen bijtijds signaleren staan dus hoog op de agenda bij deze partijen. Reden voor CCS om speciale statistische software in zijn product te integreren waarmee de kosten voor schadeafhandeling fors omlaag kunnen worden gebracht, de kwaliteit van de afhandeling kan worden verbeterd en potentiële fraudegevallen kunnen worden gesignaleerd. Het Woerdense bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met Posthuma Partners, een specialist in actuariële software uit Den Haag.

Volgens Jan van der Struik, commercieel directeur bij CCS, een logische stap: “We bieden al een efficiënte claimsafhandeling, maar deze aanvulling biedt verzekeringspartijen een uitgelezen kans voor verdere marge- en resultaatverbetering. Zo kunnen bijvoorbeeld schadebedragen die buiten de standaardmarges vallen direct zichtbaar worden gemaakt. De aanbieder kan vervolgens nagaan waarom het schadebedrag afwijkt – er kan ergens in het proces een fout zijn gemaakt, maar er kan natuurlijk ook sprake zijn van een dure vergissing of een potentieel fraudegeval”. Volgens Van der Struik levert het product zowel kostenbesparing als meer service op: “Meer controle over het claimproces zorgt voor meer grip op de schadelast en een daling van de kosten. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van de afhandeling verbeterd, wat klanten direct merken”.

Marc Dijkstra, Managing Partner van Posthuma Partners, voegt hier nog aan toe: “De meeste verzekeringspartijen gebruiken wel eigen technische rekenregels, maar bijna niemand valideert ze statistisch en al helemaal niet continu. Terwijl gebruik hiervan direct winst oplevert, zowel in financieel opzicht als in de service naar klanten. Het product draait binnen 2 à 3 weken en heeft een zeer snelle terugverdientijd. Het is overigens niet alleen interessant voor schadeverzekeraars en intermediairs die zelf de schadeafhandeling doen, maar ook voor leasemaatschappijen en schadeherstelbedrijven.”

Begin 2016 wordt het product leverbaar en zal later dat jaar worden uitgebreid. 

Share information
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin