• nl

Gezonde financiële bedrijfsvoering

BACK TO NEWS

Prognosemodellen als medicijn voor gezonde financiële bedrijfsvoering

Goede behandelresultaten en toegankelijkheid  voor iedereen.  Het Nederlandse zorgsysteem is uitgeroepen tot het best functionerend systeem van Europa en al jaren consistent in de top drie van de EHCI (Björnberg, 2017).  Op zorggebied gaat het goed, maar hoe staan zorgaanbieders en zorgverzekeraars er bedrijfseconomisch voor?

Inzicht in kasstromen

Aan het beste zorgsysteem van Europa hangt een stevig prijskaartje. De zorguitgaven ondermijnen de zorgontvangsten al jaren en dwingt  naast aandacht voor zorg ook voor focus op financiële bedrijfsvoering (CPB, 2016). Inzicht in kasstromen is voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars van belang. Toenemende marktwerking, stelselwijzigingen en regelgeving maken dat  zorginstellingen voor een uitdaging staan om financieel gezond te blijven.

Betrouwbaarheid van modellen

Het Koninklijk Actuarieel Genootschap organiseerde donderdag 11 mei Kring Zorg ‘’De waarde van kasstromen  voor zorgaanbieder en zorgverzekeraar‘’  met ruim 65 bezoekers. Actuarissen en geïnteresseerden  namen kennis van de uitdagingen waar de zorg mee wordt geconfronteerd.  Sprekers gaven een presentatie over  hoe het zit met de financiering van ziekenhuizen en het belang van inzicht in de kasstromen voor zorgverzekeraars. Verhelderende inzichten en verschillende invalshoeken benadrukten dat prognosemodellen belangrijk zijn voor alle partijen die met zorg te maken hebben. De  betrouwbaarheid van de uitkomsten van de modellen is een harde voorwaarde voor gebruik. Tijdens de presentaties werd de toegevoegde waarde van wetenschappelijk gevalideerde software zoals IFM®duidelijk gemaakt. De open en nieuwsgierige sfeer gaf ruimte voor discussies en het uitwisselen van ideeën.

Schat aan data

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars bezitten een schat aan data waar complexe of verborgen verbanden in te vinden zijn. Door te kijken naar het verleden, inzicht te verschaffen in het heden en een prognose te maken voor de toekomst kunnen risico’s worden ingeschat en beheersingsmaatregelen worden genomen. In deze presentatie lees je meer over nut en noodzaak van  prognosemodellen in de zorg voor proactieve bedrijfsvoering.

Voor het uitwisselingen van gedachten en specifieke vragen kun je bellen naar + 31 182 231 266 of stuur een mail naar info@posthuma-partners.nl

Interesting news? Dont forget to share.

Related News

IFRS17 met behulp van IFM in meer detail

Het implementeren van IFRS17 met gebruik van IFM is relatief eenvoudig aangezien de technische vereisten vanuit IFRS17 al in IFM voorhanden

Read more

Bel mij terug

Nieuwsgierig geworden? Laat een telefoonnummer achter en je wordt teruggebeld door één van onze consultants.

BEL MIJ TERUG