• nl

BACK TO BLOGS

Iedere portefeuille is goed te verzekeren… Je moet alleen wel de juiste ingangen hebben

Veel Nederlandse verzekeraars houden zich hoofdzakelijk bezig met wat ik wil noemen “huis-tuin-en-keuken” – risico’s.

Risico’s van de gemiddelde Nederlander die zijn of haar auto wil verzekeren, de aansprakelijkheid, het huis – in geval van eigenaar – of in ieder geval de inboedel. En soms verzekeringen voor reis en/of rechtsbijstand. Ook de meeste simpele zakelijke risico’s voor ondernemers (ook hier inboedel, bedrijfsaansprakelijkheid etc.) zijn vaak prima te regelen en onder te brengen. Laat ik duidelijk zijn: ik vind dat genoemde focus er toe heeft geleid dat bovenstaande in Nederland best goed geregeld is.

Bovengenoemde focus heeft ook haar keerzijde. Steeds meer ingewikkelde risico’s, zeker bedrijfsmatig, raken in de Nederlandse markt in toenemende mate onverzekerbaar. Onlogisch is dat niet. Als je focust op “huis-tuin-en-keuken”-risico’s bouw je geen kennis op voor de ongebruikelijke risico’s. Bovendien heeft de Nederlandse markt de laatste jaren een forse consolidatie-slag laten zien, en het gevolg daarvan is standaardisatie van processen. Enigszins begrijpelijk, maar ook dat helpt niet om je bedrijfsmatig goed te verzekeren. Nu zijn er natuurlijk nog wel een paar partijen die “ongebruikelijke risico’s” verzekeren, maar die vragen dan wel vaak een (te) forse (risico) premie. Er zijn ook buitenlandse verzekeraars die naar Nederland komen, maar ook die bieden nog niet altijd een oplossing. En sommige risico’s worden ook “gewoon” geweigerd.

Iedere portefeuille en/of ieder risico is echter te verzekeren, tegen bijbehorende voorwaarden en tarieven. De oplossing hiervoor ligt in het buitenland, in de UK, bij organisaties zoals Lloyd’s of in de Duitse markt. Het is niet anders, maar een beetje Europees denkend bedrijf maakt dat eigenlijk ook niet uit. Veel verzekeringsadviseurs deinzen hier echter voor terug, Ze weten niet waar ze precies moeten zijn en/of zijn bang dat het heel veel tijd én heel veel werk kost. Vaak ontbreekt de kennis en netwerk om zich hier goed in te kunnen bewegen.

Er is echter een Nederlandse partij gestart, dit jaar, die hier een oplossing voor biedt. Deze partij heet EISH. EISH is een bemiddelingsbedrijf dat als Hub de internationale verzekeringscapaciteit en Nederlandse distributie aan elkaar bindt. EISH zorgt allereerst via haar partners voor een gevalideerde financiële en verzekeringstechnische pre-scan van de portefeuille en gaat vervolgens op zoek naar de benodigde capaciteit buiten Nederland. Mooi dat er ook in de verzekeringssector nog verfrissend ondernemerschap bestaat!

Benieuwd naar de juiste ingangen om je bedrijfsportefeuille goed te verzekeren? Neem contact op met Marc Dijkstra en hij vertelt je graag meer.

Interesting blog? Dont forget to share.

Bel mij terug

Nieuwsgierig geworden? Laat een telefoonnummer achter en je wordt teruggebeld door één van onze consultants.

BEL MIJ TERUG